Οκτώβριος 18, 2018

Select your Top Menu from wp menus
Leaderboard

Σχέδιο για σταδιακή μείωση των επικουρικών της Εθνικής

Σχέδιο για σταδιακή μείωση των επικουρικών της Εθνικής

Πρόταση για τη σταδιακή μείωση των επικουρικών που καταβάλλονται στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας σχεδιάζει να παρουσιάσει η διοίκηση της τράπεζας στους εργαζόμενους, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί να διατηρηθεί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», πηγές της τράπεζας τονίζουν ότι η Εθνική επιβαρύνεται κάθε χρόνο με 100 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το έλλειμμα του επικουρικού ταμείου (ΛΕΠΕΤΕ), κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει η «Καθημερινή» ότι η μέση επικουρική σύνταξη που καταβάλλεται στους συνταξιούχους της Εθνικής διαμορφώνεται σε 750 ευρ΄, όταν η μέση επικουρική σύνταξη του ενιαίου ταμείου είναι περίπου 200 ευρώ. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής προσεγγίζουν τους 16.500.

Όπως αναφέρουν οι πηγές της τράπεζας τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, η τράπεζα δεν έχει καμία υποχρέωση να καλύπτει το έλλειμμα του επικουρικού, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για χρηματοδότηση αλλά για «δάνειο».

Τονίζουν ότι σε καμία άλλη τράπεζα δεν υπάρχει τέτοιο καθεστώς, ενώ αυστηρή σύσταση για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος έχει αποστείλει και ο SSM, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

Related posts